Ako zmeniť svoje meno na Facebooku: Jednoduché kroky na aktualizáciu svojho mena na Facebooku

Vytvorené 19 apríl, 2024
facebook na ploche

Aktualizácia mena na Facebooku je jednoduchý proces, ale je dôležité dodržiavať správne kroky, aby ste sa vyhli obmedzeniam alebo chybám. Facebook umožňuje používateľom niekoľkokrát zmeniť svoje mená, ale s určitými limitmi a podmienkami. V tomto článku sa budeme zaoberať tým, ako môžete zmeniť svoje meno na Facebooku, krokmi potrebnými na dokončenie procesu a pravidlami, ktoré musíte dodržiavať, aby ste zabezpečili schválenie zmeny. Okrem toho vám poskytneme riešenia akýchkoľvek problémov, s ktorými sa počas tohto procesu môžete stretnúť.

Kroky na zmenu mena na Facebooku na pracovnej ploche

  1. Prístup k nastaveniam účtu : Prihláste sa do svojho účtu Facebook a kliknite na ikonu ponuky (malý trojuholník) v pravom hornom rohu stránky. Vyberte „Nastavenia a súkromie“ a potom „Nastavenia“.
  2. Prejdite do sekcie mena : V ľavom menu kliknite na „Osobné informácie“. Tu uvidíte sekciu „Meno“ , kde sa zobrazuje vaše aktuálne meno.
  3. Zmena mena : Kliknite na položku Upraviť vedľa sekcie Názov . Do dostupných polí zadajte svoje nové krstné meno, priezvisko a voliteľne aj druhé meno.
  4. Uložiť zmeny : Po zadaní nového mena ešte raz skontrolujte jeho presnosť. Kliknite na „Skontrolovať zmenu“ a potom na „Uložiť zmeny“.

Ako zmeniť svoje meno na Facebooku na mobile

  1. Otvorte aplikáciu Facebook : Prihláste sa do svojho účtu a prejdite do ponuky (tri riadky v pravej dolnej časti obrazovky).
  2. Prístup k nastaveniam účtu : Posuňte zobrazenie nadol a vyberte „Nastavenia a súkromie“ a potom „Nastavenia“ .
  3. Prejdite do sekcie mena : V časti „Osobné informácie“ vyberte „Meno“.
  4. Zadajte nové meno : Upravte požadované meno zadaním nového mena a priezviska do príslušných polí.
  5. Uložiť zmeny : Klepnite na „Skontrolovať zmenu“ a potvrďte aktualizáciu výberom „Uložiť zmeny“

Pravidlá a obmedzenia

  1. Meno musí byť skutočné : Facebook vyžaduje, aby používatelia používali svoje skutočné meno – meno, podľa ktorého ich poznajú priatelia a rodina.
  2. Obmedzenia znakov : Názvy nesmú obsahovať symboly, čísla ani nezvyčajnú interpunkciu. Tituly (ako Dr. , Mr. atď.) nie sú povolené ani v poliach mien.
  3. Obmedzené zmeny mena : Meno môžete zmeniť len niekoľkokrát a medzi zmenami mena je čakacia lehota 60 dní .
  4. Overenie mena : V zriedkavých prípadoch môže Facebook požiadať o dokumenty na overenie vášho skutočného mena (napr. občiansky preukaz).

Ako riešiť problémy so zmenou mena

  1. Zmena mena nie je schválená: Ak Facebook odmietne zmenu vášho mena, možno ste porušili jedno z vyššie uvedených pravidiel. Dôkladne skontrolujte pokyny a uistite sa, že vaše meno spĺňa požiadavky Facebooku.
  2. Meno nie je možné zmeniť kvôli časovým obmedzeniam : Ak ste si nedávno zmenili meno, budete musieť počkať 60 dní, kým vykonáte ďalšiu úpravu.
  3. Technické problémy : Ak máte technické problémy, skúste získať prístup k svojmu účtu z iného zariadenia alebo aktualizovať aplikáciu Facebook na najnovšiu verziu.
  4. Kompromitovaný účet : Ak si všimnete podozrivú aktivitu a nemôžete zmeniť svoje meno, váš účet mohol byť napadnutý. V takom prípade si okamžite zmeňte heslo a zabezpečte si účet pomocou dvojfaktorovej autentifikácie.
facebook na telefóne

Nie, Facebook nepovoľuje špeciálne znaky, symboly alebo čísla vo vašom mene na prispôsobenie. Platforma presadzuje tieto obmedzenia, aby zabezpečila autentickosť a zabránila zneužitiu mien, pričom ich udržiava čo najbližšie k identite v reálnom svete.

Aj keď Facebook povoľuje zmeny mien, máte obmedzenú frekvenciu ich aktualizácie. Po zmene mena musíte pred vykonaním ďalšej zmeny počkať 60 dní. Tento limit je zavedený, aby sa zabránilo neustálym zmenám, ktoré by mohli zmiasť priateľov alebo systém platformy.

Ak sa vaše nové meno na Facebooku nezobrazí vo vašom profile okamžite, spracovanie zmeny môže chvíľu trvať. Aktualizácia by mala byť zvyčajne viditeľná do niekoľkých minút, no v zriedkavých prípadoch to môže trvať dlhšie. Ak oneskorenie pretrváva, skúste sa odhlásiť a vrátiť sa do svojho účtu alebo vymazať vyrovnávaciu pamäť prehliadača, aby ste zistili, či sa zmena prejaví.